گزارشی از فعالیت گروه‌های پژوهشی مرکز موضوع شناسی احکام فقهی

به گزارش خبرنامه پژوهشی مرکز فقهی امام محمد باقر علیه‌السلام به نقل از خبرگزاری «حوزه»، معاون پژوهشی مرکز موضوع شناسی احکام فقهی در دیدار مدیران مرکز موضوع شناسی احکام فقهی با آیت‎الله اعرافی گفت: در حال حاضر گروه‌های مختلف پژوهشی در این مرکز مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: در ابتدای راه اندازی واحد پژوهش، هشت گروه پژوهشی در این مرکز فعالیت داشتند که به تناسب موضوعات، مباحث را پیگیری می‌کردند، ولی با روندی که در ادامه در این مرکز انجام شد، به پنج گروه رسید.

حجت‌الاسلام  بیات یادآورشد: اولین گروه پژوهشی، گروه پژوهش‌های بنیادین است که درعرصه دانش موضوع شناسی، منابع نظری منقح نشده و... فعالیت دارند؛ مهندسی موضوع شناسی و پرداختن به نظریه موضوع شناسی از دیگر مباحث  فعالیت اصلی این گروه است.

وی گفت: این گروه بر اساس موضوعاتی که بیشترین معیارها را دارند، اولویت‌ها درنظر می‌گیرد و طرح تفصیلی پژوهشی در این حوزه ارایه می شود و سپس به تولید محصول پژوهشی اقدام می‌گردد.

حجت الاسلام بیات اظهارکرد: تا کنون 50 زمینه پژوهشی در این معاونت به اتمام رسیده، ولی به دلیل خلا مبانی نظری و تجمیعی که در عرصه موضوع شناسی داشتیم؛ پژوهش ها دارای نقایصی است که باید به مرور و کار سخت و دقیق رفع شوند.

وی گفت: موضوعات فقهی و موضوع شناسی با تمام علوم ارتباط دارند؛ سابقه استنباط حکم به 10 قرن پیش باز می گردد؛ ولی در موضوع شناسی سابقه خاصی نداشته‌ایم.

معاون پژوهشی مرکز موضوع شناسی احکام دینی بیان کرد: مفهوم شناسی و موضوع یابی پژوهش‌ها با نقایصی مواجه است که با تلاش پژوهشگران و تلاشی که در تولید مباحث بنیادین صورت می‌گیرد روز به روز این ابهامات در حال برطرف شدن است و تجارب در آینده مفید نیز در ادامه مفید خواهد بود.

وی گفت: محل تلاقی واقعی تعامل علمی حوزه ودانشگاه در همین مرکز و موسسه است و باید بخش مهمی از عرصه پژوهش موضوع شناسی را به صورت میدانی و با ارتباط به عرصه‌های علوم و فنون دنبال کنیم.

 

 

 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی